Eldste - Forrige - Nr 38 av 61 - Neste - Nyeste                    Utskriftsvennlig
 
7 deltakere på toppen
(21.05.2006, skrevet av Ekspedisjonen)
 

Vi har siste døgnet fulgt i spenning de resterende 9 deltakerne i gruppen vår som valgte å fortsette mot toppen. Følgende er gitt av informasjon av ekspedisjonsledelsen så langt. 7 deltakere har nådd toppen. De startet fra C2 på samme tidspunkt vi valgte å gå ned. På turen fra C2 til C3 fikk flere problemer med oksygen-regulatorene. Sherpaene hadde med ekstra og byttet de som ikke fungerte. Alle deltakerne kom i løpet av dagen til C3.

 

Deltakerne startet fra C3 mot toppen rundt midnatt. Det var ca. 30 minus grader i luften og inklusive vinden ca. 45 minus. De var gitt en limit på 10 timer. De som ikke hadde nådd toppen i løpet av 10 timer skulle snu. Dette er en vanskelig grense å håndtere. Etter 10 timer hadde ca. halvparten nådd toppen. Tidsgrensen ble derfor strukket. Etter at de 7 hadde nådd toppen var en så sliten at han ikke ønsket å gå ned. Han satte seg ned forberedt på å avslutte. Sherpaene og guidene fikk han heldigvis ned til C3. En annen deltaker mistet vottene og sliter for øyeblikket med forfrysninger. Fingrene er svarte, og vi vet ikke hvorvidt de må amputeres.

Alle har nå kommet seg ned til Camp 2, bortsett fra en som har gått helt ned til ABC. Noen av deltakerne har gått tom for oksygen, og vi krysser fingrene for at alle kommer seg gjennom natten i Camp 2 uten flere problemer. Ellers er det begrenset informasjon på nåværende tidspunkt.

Gruppe 2 startet mot Nordskaret i dag. I denne gruppen er det 4 fra Australia. Far og sønn på 15 år og et filmteam på 2. Målet for teamet er yngste som bestiger 7-summits og Guinness rekord og berømmelse. Etter et par timers gange fra ABC kollapset 15 åringen. De sitter for øyeblikket og vurderer om de skal prøve igjen i morgen. Etter vår mening burde de reise hjem og ikke gamble med 15-åringens liv. I løpet av siste døgnet ryktes det at 2 personer til har mistet livet på Everest.