Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Ringstinden, Austre
2002 m
p.f. 130 m


Junidag på Ringstindane
(Skrevet av JoSo 06.06.2011)

Tur foretatt: Juni 2011. Andre på toppen: Otto

5.6.11:

STORE RINGSTINDEN:
Det ble en dagstur med utgangspunkt Oppdal ganske kjapt bestemt denne gang.
Værvarselet var bra og vi dro fra Oppdal i femtida på morgenkvisten.
Ankom p-plass langs Årdalsveien lengst nede i Ringsbotn ca. tre timer & 24 mil senere og var klare til tur med skiene på sekken kl. 8.15.
Vi nådde snøen såpass at skiene kunne tas i bruk etter en drøy halvtime. Utrolig fine snøforhold og passe hard morgensnø etter noen minusgrader sist natt.
Gikk så etter normaltraseen til Store Ringstinden. Tok av oss skiene og gikk til topps de siste bratte høydemetrene. Nydelig fjelltopp, men utsikten ble noe redusert ved at skydekket nådde ned til de høyeste toppene i området denne dagen. Var ved varden 11.30, dvs. etter vel tre timer fra startpunktet.

MIDTRE RINGSTINDEN:
Etter en flott nedkjøring fra Store R satte vi fra oss skiene i Gravdalsskard og gikk opp på denne flotte toppen til fots og med isøks til litt hjelp. Stegjern ble ikke brukt grunnet fine snøforhold hele veien opp. Vi returnerte til Gravdalsskard for å hente skiene, og siste stykket på vei ned gikk unna i en fei med bruk av buksebaken som ypperlig akebrett! Rundet nå Midtre på nordsiden og inn mot Ringskard. Klar for Austre R.

AUSTRE RINGSTINDEN:
Fra Ringskard gikk turen noen hundre meter langs sørflanken av denne toppen. Satte fra oss skiene her og gikk til fots utstyrt med kun isøks til topps. Denne var noe brattere enn Midtre R, men supre snøforhold gjorde at stegjerna ble lagt igjen ved skiene..
Utrolig flott utsiktstopp, og artig vinkel å betrakte andre topper og rygger i nærheten.

Dagen var ennå ung siden vi startet så tidlig... Dermed brukte vi litt tid til å undersøke mulige oppganger til Nestnørdre Midtmaradalstind fra denne retningen. Særlig ble en rute på sørvestsiden av fjellet sjekket, men vi droppet forsøket denne gang.

En flott skitur ender i en nydelig nedkjøring til Ringsbotn og til fots den siste halvtimen til bilen.

Vi brukte totalt 8 t 30 min t/r, total stigning ble 2050 høydemetre og turens lengde: 22,6 km t/r.Tilbake til Ringstinden, Austre
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset