Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Kniven
2133 m
p.f. 100 m


Jotunheimens skitur-vinner !!
(Skrevet av JoSo 11.05.2011)

Tur foretatt: Mai 2011. Andre på toppen: Otto

9.5.11:
Etter å ha fått til noen saftige skiturer i Jotunheimen i fjor og i år ble både Otto og jeg enige etter dagens turopplevelse; dette ble vår hittil beste skitur her i området!
Dagen startet med en grytidlig avreise fra Oppdal, en kjapp tur innom Statoil på Lom idet de åpnet for å bunkre litt av hvert og var så klare til start ved Krossbu kl. 08.10.

STOREBJØRN: Kl. 10.40. Vi fulgte stakeruta inn på Leirbrean på kald morgensnø, forlot så denne og fulgte den vanlige løypetraseen gjennom Bjørnskadet og opp på denne nydelige toppen. Fantastisk utsikt og optimalt vær! Gikk også ut til den østlige del av toppen og var også en tur oppom den vesle Bjørnelabben.

VESLEBJØRN: Kl. 11.20. Etter oppholdet på Storebjørn ble det en enkel og kjapp avstikker opp på denne toppen. Vær og utsikt i en klasse for seg...

SOKSE: Kl. 12.30. Brattere topp, som krevde bruk av stegjern & isøks. Satte fra oss skiene rett ovenfor Bjørnskardet og gikk snørenna sørvest for toppen. Gikk også en tur bort på Sokses nordklo. Opplevelsen på toppen var utsøkt på alle måter...

SAUEN (GEITE): Kl. 13.00. Enkel topp å bestige med luftige topper på hver side!

KNIVEN: Kl. 13.30. Nok en bratt topp. men her gikk det greit uten bruk av stegjern pga passe soft snø og miks av både bart fjell og snø. Store Smørstabbtinden er ganske markert og voldsom sett herfra!

SKEIE: Kl. 14.20. Dagens bratteste topp. Vi krysset Leirbrean, gikk helt inn til berget ved skardet øst for toppen, tok i bruk stegjern og isøks og gikk opp de bratte snøfeltene opp mot hovedtoppen. Passe bløt snø nå når dagen er blitt ettermiddag.. Vi gikk også bort til Skeies vesttopp. Formidabel utsikt!

AUSTRE KALVEN: Kl. 15.40. Vel nede fra Skeie rundet vi denne på nordsiden og gikk inn til Kalven mellom Austre og Midtre. Gikk så opp på begge toppene (Austre og Midtre). Forlot deretter toppene rundt Leirbrean, gikk ned på Smørstabbbreen fra ryggen mellom Kalven og Skeie og krysset breen.. Klar for toppene på sørsiden av Smørstabbreen..

SØRØSTRE SMØRSTABBTINDEN: Kl. 17.00. Etter kryssing av Smørstabbreen ble det en lett avstikker opp til varden på denne. Eller rettere sagt to varder.. Vi klarte ikke å skille høydeforskjellen på disse, og besøkte selvsagt begge..

GRAVDALSTINDEN: Kl. 17.45. Dette ble nok dagens overraskelse for oss to; En fantastisk fin topp særlig med ski på beina, med en herlig utsikt fra toppunktet! Utrolig flott å se bl.a. Hurrungane herfra!

SØRE SMØRSTABBTINDEN: Kl. 18.05. En lett avstikker på turen mellom Gravdalstinden og dagens siste; Sørvestre Smørstabbtinden.

SØRVESTRE SMØRSTABBTINDEN: Kl. 18.25. En lett topp dette også, som gjør lite av seg fra bandet mellom denne og Søre Smørstabbtinden. På vei tilbake over Smørstabbreen blir synet av toppen imidlertid riktig så flott!

Kryssing av Smørstabbreen og løypevalget videre på vei tilbake til Krossbu var så godt som en eneste lang nedoverbakke.. Herlig!!

Turen tok 11 timer / 36,2 kilometer t/r Krossbu - Total stigning 2820 meter.


Tilbake til Kniven


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset