Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Tverrådalskyrkja, Søre
2034 m
p.f. 45 m


Med Sota Sæter som utgangspunkt
(Skrevet av JoSo 11.09.2010)

Tur foretatt: September 2010. Andre på toppen: Otto

9.9.10:
Noen solfylte dager på Sunnmøre/Ørsta med bl.a. turer i praktfulle Molladalen ble avsluttet med en dagstur fra en av de aller koseligste turisthyttene i landet; Sota Sæter i Breheimen.
Vi fulgte den T-merkede stien sørover fra Sota og gikk etterhvert gjennom den overraskende løse og drøye ura på vestsiden av Tverrådalskyrkja for å nå Steinkollen på enklest mulig vis. Ura var nok drøyere enn normalt pga. nedsmeltingen av breene i dette området i sommer.
Fra Steinkollen fulgte vi enkelt og greit ryggen til Søre Tverrådalskyrkja og videre ryggen mellom denne og hovedtoppen i området; Tverrådalskyrkja.
Flott rygg med betydelig fastere underlag enn på dagens oppstigning vest for toppene. Det ble dessverre tåke på toppene i dag som dermed ødela for utsikten.
Grei retur etter normalruta fra Tverrådalskyrkja: Først ned østryggen til nedre del av Fortundalsbreen, over denne relativt flate blåisen og tilbake til kaffe og vafler på Sota Sæter. Takk til vertinne Jorun Svingen for trivelig opphold på Sota!
Turen tok noe over 7 timer t/r Sota Sæter, 23,7 km og 1830 meter tot. stigning.
Otto var med mens Inger Lise plukket enorme mengder krekling nede i dalen.


Tilbake til Tverrådalskyrkja, Søre


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset