Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Sørvest for Fortundalsbreaen
2018 m
p.f. 80 m


Med Sota Sæter som utgangspunkt
(Skrevet av JoSo 11.09.2010)

Tur foretatt: September 2010. Andre på toppen: Otto

9.9.10:
Noen solfylte dager på Sunnmøre/Ørsta med bl.a. turer i praktfulle Molladalen ble avsluttet med en dagstur fra en av de aller koseligste turisthytter i landet; Sota Sæter i Breheimen.
Vi fulgte den T-merkede stien sørover fra Sota og gikk etterhvert gjennom den overraskende løse og drøye ura på vestsiden av Tverrådalskyrkja for å nå Steinkollen på enklest mulig vis. Ura var nok drøyere enn nomalt pga. nedsmeltingen av breene i dette området i sommer.
Fra Steinkollen fulgte vi enkelt og greit ryggen til Søre Tverrådalskyrkja og videre ryggen mellom denne og hovedtoppen i området; Tverrådalskyrkja.
Flott rygg med betydelig fastere underlag enn på dagens oppstigning vest for toppene. Det ble dessverre tåke på toppene i dag som dermed ødela utsikten.
Grei retur etter normalruta fra Tverrådalskyrkja: Først ned østryggen til nedre del av Fortundalsbreen, over denne relativt flate blåisen og inn på T-ruta og tilbake til kaffe & vafler på Sota Sæter. Takk til vertinne Jorun Svingen for trivelig opphold på Sota!
Turen tok noe over 7 timer t/r Sota Sæter, 23,7 km og 1830 meter tot.stigning.
Otto var med mens Inger Lise plukket enorme mengder krekling nede i dalen.Tilbake til Sørvest for Fortundalsbreaen


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset