Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stord
Stord
Hordaland
Kremutsikt til Folgefonna
(Skrevet av mob 14.10.2009)

Tur foretatt: Oktober 2009.

Etter et par kundemøter i Stord slang jeg oppom Mehammersåto og Fitjars haug på veien tilbake til Flesland.

Prøvde å følge beskrivelsen til zdisek, men bommet allerede på startpunktet ved at jeg parkerte på en gård hakket for tidlig. Ingen hester å se bare en haug med tvilsomme dyr som jeg måtte passere på jordet. Viste seg å være skamklipte sau. Men ved enden av jordet kom jeg inn på veien som de andre har tatt fra campingplassen, så egentlig var dette en lur snarvei.

Veien gikk styggbratt oppover dalen. Fulgte den et par km til jeg så en svak rød T på en stein noen meter til høyre. Her var det bare å følge en fin sti opp til ei hytte og et oppdemmet lite vann. Passerte vannet på høyre side og har man tålmodighet kommer det en ypperlig og godt vardet sti som går rake veien opp til Mehammarsåto litt bortenfor vannet. Så ingen vits i å prøve seg på lure snarveier opp på fjellet her.

Oktobersola strålte, fine høstfarger og utsikten perfekt både til havs, øyer og ikke minst snøkledde fjell. Folgefonna lyste opp rett over fjorden i øst under hele turen. Selve såto ligger et stykke innpå. Etter såto gikk stien videre litt ned mot Fitjars fjell. Vanskelig å avklare hvilen av haugene som er høyest, men troppet opp på alle mulige kandidater. Fant både en på 677 og 680m på kartet.

Samme vei tilbake. Brukte nok nærmere 3,5 time på turen. Ble stadig avbrutt av telefoner fra både kunder og kollegaer, så tok meg litt ekstra tid. Men når man går på tur i arbeidstida i høstsol skal man vel ikke klage heller.


Tilbake til Stord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset