Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vega
Vega
Nordland
Nordlandstur - øyloffing med bil
(Skrevet av Sea 04.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

21.07.2009

Mye morsomt(!) vedørende ferjetrafikken ut til Vega som går og ikke går. Planen var å ta ferja fra Tjøtta til Vega, men pga. ei ferje som hadde kjørt på grunna gikk denne ikke som vanlig og da måtte jeg med flere ta omvegen om Horn. Fikk også høre at det nesten hadde vært slossing i ei ferjekø etter Vega-dagene. Politiet måtte komme for å holde kontrollen på den 2 km lange ferjekøa ...
Ellers virket det som de fleste turistene skulle ut til Ylvingen, det foregikk vist noe tv-opptak der ute.
Etter et meget hyggelig opphold på B&B til Dagfrid (mob: 41669159) som leier ut rom i sitt nordlandshus på gården på Eidem, kjørte jeg ut mot Åsen, forbi heisen til Gullsvågfjellet og til starten på stien til Trollvasstinden.
Lå en tåkedott over toppen, men ellers fint vær. Fulgte rødmerket sti til toppen. Fikk noe utsikt innimellom tåka, men den fineste opplevelsen var 3 havørner som lå å kretset over toppvarden en lang stund.
Vurderte å gå rett ned mot Okvatnet tilbake (var ned i skaret å sjekket), men tåka som kom og gikk, gjorde at jeg valgte lettgått sti og samme veg tilbake. På returen møtte jeg en på veg opp, som ikke var kommunetoppjeger.
Noe forskjellige høyder på denne toppen, både 794, 799 og 800. Jeg registrerte over 800 på min GPS. (Har rettet en forespørsel til Kommunen).
GPS'en viste 10,4 km og 995 hm.


Tilbake til Vega
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset