Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vega
Vega
Nordland
Flott utsiktstopp
(Skrevet av mob 02.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Tilbrakte ei drøy uke på Helgeland med sykling og toppbestigning sammen Tero. Har hørt mye skryt om Helgelandskysten før, men det var langt flottere enn jeg har blitt fortalt!

Vi sykla ut til Vega camping og overnattet i ei flott stor hytte på en virkelig flott campingplass. Derfra syklet vi videre til veis ende ved Juvika. Her var det en flott sandstrand hvor en bunke folk solte seg når vi kom tilbake (men ingen badet...).

Fra Juvika gikk det sti også til Trollvasstind. Stien er ikke å anbefale i dårlig vær for den er svært dårlig merket. Vi fulgte stien forbi stranda langs kysten. Der ryggen opp mot Trollvasstind var det tegnet en pil mot TV.Tind. Herfra var det sporadiske rød merking opp gjennom ura opp på ryggen. Derfra var det å følge en god sti hele veien opp.

Tero valgte å nyte sola og spise molter oppe på ryggen mens jeg gikk til topps. Jaggu så jeg han koste seg med vassing på sandstranda, mens jeg slet der oppe på toppen også gitt. Nyter ferien den mannen!

Selve toppen var langt kjedeligere enn den så ut til. Trollvasstind stuper ned på de fleste kanter (spesielt mot Juvika) men toppen lå litt innenfor taggene og var ikke spektakulær i det hele tatt. Men utsikten var formidabel i alle retninger. Så helt inn til Okstindan (nordlands høyeste topp) herfra i tillegg til en rekke andre fjell og øyriker.

Samme vei ned der jeg møtte på badenymfen tero. Derfra syklet vi mot hurtigbåten som tok oss via Ylvingen (Himmelblå) til Brønnøysund. Der nøt vi en god bacalao på bryggekanten, mens vi så ut på Vega.


Tilbake til Vega
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset