Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Langlitinden
1276 m
Andørja
Ibestad
Troms
Nordens høyeste topp på øy.
(Skrevet av Ketil 17.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Lørdag 16. august var jeg på toppen av Langlitind, Nordens høyeste topp på øy med sine 1276 moh. Gikk sammen med Kjell og Tore (ikke med i wwv). Det sies at dette er Nord-Europas høyeste topp på øy, men Ben Nevis i Scottland er 1344 moh.

Vi brukte nøyaktig 3 timer effektiv gangtid opp. Vi rastet ved Inneholvatnet, og gikk dit på akkurat halvparten av tida, dvs. 1,5 timer. Fra toppen og ned brukte vi 2 timer og 15 minutter.

Vi tok ferga fra Stagnes (Harstad) og kjørte via Engenes helt inn i Straumbotn. Herfra gikk vi ca. 100 meter tilbake langs veien og tok så stien opp som starter ved en oppsatt "3-seters" utedo. Stien kunne vi følge langs Bjørndalselva helt til Inneholvatnet. Stien er noe utydelig før siste bratta opp til vatnet, men du skal holde til høyre for den største elva oppover. Når du kommer opp mot flåget går du mot venstre inn til elva. Her blir stien tydeligere igjen opp mot vatnet.

Fra vatnet går du NV mot eggen. Viktig å ikke gå for mye rett nord, men skrå godt ut mot venstre på eggen for å unngå flåg lengre oppe. Deretter følges eggen til skaret ved 1000 høydemeter nord for høyde 1033. Fra ca. 700 høydemeter på eggen og opp er det bare ur.

Fra skaret på 1000 høydemeter går man strake veien mot toppen.

Vær obs på at det på toppen stuper 200 meter rett ned mot "Blåisen".

Vi hadde en flott tur, men var uheldig med skydekke på toppen akkurat når vi var der. Vi venta av en times tid, men kald sno + litt regn gjorde at vi gikk ned igjen før det var skint av, så utsikten var ikke mye å skryte av... ;-(

Ellers... er det mye oppoverbakker... Toppen er 1276. Total stigning på GPS-en viste 1282, og da GIKK VI FRA HAVFLATA, og da mener jeg havflata, dvs. flomålet !!! Ikke mye nedoverbakker der, gitt... Og bratt er det også. 3 bratte partier - fra starten - fra innerst i dalen og opp til Inneholvatnet (brattest) - og siste biten mot toppen. Litt bratt opp fra Innerholvatnet og opp på eggen også.

En flott tur, men synd man ikke får med seg utsikten...

Ketil


Tilbake til Andørja


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset