Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vega
Vega
Nordland
Mye kratt og mye fluer!!
(Skrevet av obe 27.10.2007)

Tur foretatt: Juli 2007.

Overnattet i bilen ved Levika i enden av veien sør på øya. Flott og usjenert plass, perfekt egnet til camping!
Herfra gikk vi på merket sti forbi Juvika (flott sandstrand!!) og frem til Ervika. Vi hadde fått et råd om å følge stien et stykke før vi falt for fristelsen å ta av for tidlig... Gikk en snau km til før vi svingte av fra stien og begynte stigningen for alvor. Holdt stø kurs rett mot 228. Litt klyving noen steder, men ikke verre enn at det gikk greit. Her oppe i skardet kom vi inn på den egentlige stien som kom opp steinura rett øst for punkt 228. Som de før har nevnt så er merkingen noe dårlig her....fulgte denne stien ned igjen senere og den er helt klart å foretrekke både tidsmessig og rutemessig!
God sti hele veien oppover til fortoppen på 702 moh. Mye selskap av en horde med fluer, ikke rart lia nedenfor heter Svartfloglia.... Matpause her oppe, mens vi så over til to havørner som stolt svevde frem og tilbake litt nedenfor oss. Litt mer steinete siste biten til topps, og mye bilder ble tatt da vi nøt utsynet fra varden.
Rett øst for toppen er det en veldig flott og morsom egg som anbefales som en spennede og luftig avstikker.
Vel nede igjen tok vi et realt bad i Juvika, hele denne flotte stranden helt for oss selv :o) Soltørket en times tid før vi ruslet bort til bilen utpå kvelden, tror vi hadde et par kalde pils som ventet i kjølebagen:o)


Tilbake til Vega
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset