Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vega
Vega
Nordland
Nesten 4 dager med Tosbotn som base
(Skrevet av JoSo 24.08.2007)

Tur foretatt: August 2007. Andre på toppen: Torbjørn

Vi tok ferja fra Horn til Igerøy på Vega. Ferja stoppet også på Ylvingen underveis. Fra Igerøy kjørte vi først til Floa, og tok herfra av til høyre og kjørte 4 kilometer inn til noen nydyrkingsfelt inne ved Skjeggemoen. Stedet ligger på nordsiden av dette spennende fjellområdet hvor Trollvasstinden er det høyeste punktet. Ukjente som vi var i området bestemte vi oss for å gå inn til Okvatnet og se an en rute mot toppen. På vei inn til dette vannet, som er drikkevannskilden for Vega, kom vi inn på en sti/traktorvei og passerte en hytte med rødt tak.
Torbjørn er jo kjent for å ha en voldsom dragning mot bratte utfordringer, og her ble selvfølgelig en direktelinje mot toppen valgt. Denne startet rett sør for Okvatnet opp den første bratte ryggen og endte opp i en avsmalnende kløft til toppryggen ble nådd. Dette punktet lå bare 100 meter i luftlinje fra varden. Ruta viste seg å være helt grei og gå, og kan anbefales! Litt småklyving her og der. Torbjørn døpte ruta på stedet, og navnet ble: "Bogsvinruta"(!)
Ved varden lå en grønn militær boks med bok oppi. Flott utsikt utover havet, men en tåkedott la delvis en demper akkurat på toppunktet. Retur samme vei. 2 t opp og 1 t og 30 min ned. Vi fikk se et par rådyr her inni dalen ved Okvatnet.
Det ble god tid til å være turister på Vega, siden ferja returnerte til Horn først kl. 19.05. Vi besøkte bl.a. Vega Havhotell som ligger på nordvestsiden av øya. Også med på turen: Torbjørn.


Tilbake til Vega
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset