Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kågen
Skjervøy
Troms
Troms sep11 - De 4 S-er
(Skrevet av Sea 02.10.2011)

Tur foretatt: September 2011.

03.09.2011

Tok et tidlig fly til Tromsø og fikk ordnet leibil etter noe ventetid. Ringte alle selskap i Tromsø denne lørdags formiddagen og det ordnet seg heldigvis til slutt. Kjørte til Skjervøy og parkerte ved Storbuktelva kl 14:00. Sol og blå himmel!

Fulgte anleggsvegen opp til den nedlagte drikkevannskilden ved Storbuktvatn. Rundet Storbuktvatnet etter sti, før jeg gikk opp steinura og videre opp mot den sørlige ryggen opp. Lå ei snørenne oppi her, men den var for bratt og hard uten stegjern. Ble litt klyving rundt før det slaket ut mot toppvarden og høydeplata på 1228,285 moh, ganske så nøyaktig målt det ...
Formiddabel utsiktstopp til Skjervøy, Øksfjordjøkelen, Kvænangstindan, Lyngsalpene og masse mer! Nøt utsikten i kveldssola, ikke et vindpust! Så i toppboka at "500fjell" hadde skrevet her den 26.aug.

Hadde ikke lyst på det bratte partiet ned og valgte varderuta litt mer vestover. Pådro meg uheldigvis en liten strekk i høyre ankel nede ved Storbuktvatnet, da jeg mistet balansen og skulle ta meg inn etter det. Det lovet ikke bra for de neste dager!

Traff en saueier nede ved bilen som lurte på om jeg hadde sett noe sau. Så jo både sau og 2 ryper og 2 orrfugl. Kjapp oppsummering, "De 4 S'er"; September, Sol, Shorts og Store Kågtind.


Tilbake til Kågen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset