Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hjelmeland
Rogaland
Ryfylke - camp Preikestolhytta
(Skrevet av Sea 06.07.2010)

Tur foretatt: Juni 2010.

20.06.2010

Etter hyggelig frokost på Preikestolhytta sammen med Bente og Tove (nå er dere nevnt i rapporten!) dro jeg nordover rv13 med ferja fra Hjelmeland og videre opp mot Blåsjømagasinet. Det vil si det som var igjen av vann nede i dammen. Dette lover ikke bra for vinterens strømregninger.
Var litt spent på hvor langt vegen var åpen og ved vegkrysset ovenfor Oddatjørn var det ei stor snøfonn som jeg ikke kom over, selv med firhjulstrekk og god fart flere ganger. Da var det bare å ta beina fatt på en lang trasketur i finværet.
Litt spesielt å gå alene på høyfjellet midt på en veg som har bedre vegstandard en E6'en i Trøndelag, og til og med gulstripe! Hadde sett fram til denne turen hvor jeg endelig skulle få se Førrevassdammen. Hadde hørt mye fra den store Ulla-Førre utbygginga, og et stort bilde av Førrevassdammen hang på veggen på instuttet da jeg skolerte i Trondheim.

Over Førrevassdammen og videre på grusvegen over snøfonner og ned til Stora Gilavatnet. Her var det så lite vann at jeg kunne gå anleggesvegen (normalt ligger denne under vannstanden) langs vatnet bort til betongdammen i vest. Herfra etter noe utydelig varding retning Eidevatn-hytta og dreide så øst opp til toppen med en litt stusselig toppvarde. Varden på Stora Blåfjell (1236) så mye større ut herfra. En del snø, men gikk ikke i gjennom.
Returen gikk retning hengebrua ved østenden av Gilavatnet. Litt kronglete parti nedover, med masse opp og ned og skrenter som jeg måtte rundt. Over hengebrua og tilbake til anleggsvegen og videre til bilen. Noen biler ved Oddatjørn, men ingen å se, bortsett fra en masse ryper og lite vann!

GPS'en viste 26,2 km og 902 hm, så det ble en solid gåtur i finværet.


Tilbake til Hjelmeland


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset