Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hole
Buskerud
Løpetur over Vidvangshøgda og Mørkreiåsen
(Skrevet av Vegard 24.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

Lang løpetur i dag fra Tobonn i Lommedalen. Først på grusvei opp til Rognlivann og Kampen. Her går den blåmerka stien nå i en bue rundt hele gården, ikke gjennom som mitt kart sa (der var det skilt om gjennomgang forbudt, så følg skiltene rundt...) Videre på stor ski/skiløype skiltet mot Vidvangshøgda. Tok etter hvert av fra stien på et litt tilfeldig sted, og gikk rett opp lia østover mot toppen av ryggen. Vel oppe på ryggen svingte jeg nordover igjen, og etter bare 50 meter var jeg ved den bitte lille varden som flere andre også har beskrevet. Morsomt å finne dette lille punktet i skogen, til og med uten GPS...

Videre nordover på stier og etter hvert rett gjennom skogen mot Mørkreiåsen. Tett og trolsk skog på vei opp mot toppen. Litt før man er oppe er det en liten topp med utsikt sørvestover, mens selve toppen har fin utsikt nordover.

Tilbake litt annen vei, rett ned til Kampeseter (bratt i starten) og deretter på blåmerka sti tilbake mot Kampen. Tok en liten avstikker og fulgte umerka sti langs idylliske Setervann, kan anbefales.


Tilbake til Hole
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset