Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vinje
Telemark
Haukelifjell - med siste i Telemark
(Skrevet av Sea 19.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

03-04.05.2010

SANDFLOEGGI
Kjørte til Haukeliseter og losjerte for natta. Våknet til kald dag med vind, men blå himmel og sol.
Parkerte ved fylkesgrensa og fulgte masse gamle skispor retning Hellevassbu. Planen var å ta Nupsegga først, men etterhvert som jeg gikk oppover, ville terrenget at jeg gikk opp mellom Mannevatna, og da ville jeg heller ta Sandfloeggi først og "spare" nedoverbakkene fra Nupsegga til slutt.
Godt føre over Holmasjøen, tross motvind. Opp gjennom skaret og bratta til den store toppvarden med innstøpt bok-boks med glass-luke. Fin topp langt inne på fjellet, med ustikt til Hårteigen, Hardangerjøkulen, Hallingskarvet og Gaustadtoppen og m.fl., og ikke minst til Nupsegga

NUPSEGGA
Gikk videre over nabotoppene i sørvest og fant nedkjøringa jeg hadde sett meg ut på kartet. Litt bratt, men greit. Videre inn i et alpint landskap med fjell rundt på alle kanter. Utrolig flott landskap, om enn litt krevende orienteringsmessig. Fant en grei rute opp mot Nupsegga og den fine store varden her. Fin plassering helt ute på kanten, med sikt i alle retninger.
Blåste friskt her oppe. Kjørte litt ned på breen, tok av fellene og resten ble en lek nedover på det skarpe føre ned til bilen. Flott skitur!

GPS'en viste 34 km og 1758 hm.


Tilbake til Vinje
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset