Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ål
Buskerud
Siste i Buskerud!
(Skrevet av Anneli 04.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

Kjørte fra Oslo tidlig mandag morgen. Værmeldingen lovte sol - og det holdt :) Parkerte nedenfor Bjørberg fjellstue og fulgte skisporene opp mellom bjørkestammene. Gjorde som andre før meg og tok strake veien mot toppen like etter krysset Iungdalshytta-Bjordalsbu. Alt var optimalt - føre, vær og form. Det hadde vært kaldt de siste nettene, så jeg sank ikke gjennom, og oppå den fine skaren lå det et tynt snølag. 3 t til toppen. Jeg hadde beregnet mer tid for sikkerhets skyld, men var selvsagt glad for at det gikk så glatt oppover. Dagen var fin, så jeg labbet like godt rundt til de andre småvardene øst for toppen. Eneste tegn på mennesker i nærheten var et lite fly som vinket med vingene da jeg vandret for meg selv på platået. Første gang det har hendt meg, og veldig hyggelig var det :) Bilder ble det så som så med. Mitt lille kamera ble utsatt for en liten sandstorm på Kapp Verde og er inne til reparasjon, og jeg tenkte vekt og tok absolutt ikke med meg det store Canon-kameraet. Fikk dreis på mobilen etter hvert, men ikke så lett å få satt kameraet opp til gode selvutløserbilder. Vel, noe ble det :)

Kombinasjonen tung sekk og svake lårmusker er ingen god kombinasjon når man står på toppen og skal ned, men denne nedkjøringen var bare kos - dvs. helt til bjørkeskogen :) Men med Ole-Petters rapport friskt i minne føltes det ikke som noe nederlag å ta av seg skiene den siste stubben. Takker :)

Jeg brukte i overkant av 5 timer på turen og kommer nok tilbake til disse fjelltraktene når denne galskapen er over :) Kjørte tilbake til Hemsedal, over mot Lykkja og til Nøsen fjellstue. Helt fersk eier her, men han stilte opp med både middag og frokost til sin eneste gjest. Deilig dusj og god seng - og utsikt mot neste dags topp. Kan det bli bedre?


Tilbake til Ål
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset