Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Orkdal
Sør-Trøndelag
Randone-tur etter skibrekk
(Skrevet av Sea 12.04.2010)

Tur foretatt: April 2010.

03.04.2010

GRÅURDA
Fikk et skibrekk på hyttetur i påska og kjørte til Trondheim for å kjøpe nye, men der var enten sportsforretningene stengt eller de hadde pakket bort alle fornuftige fjellski.
Kjørte deretter utover mot Hitra og mot Kyrksæterøra og parkerte ved bomvegen inn til Kudalen, mellom Gråurda og Omnsfjellet. Hadde med et par gamle fjellski uten stålkant, men valgte randone-skia på denne glitrende fine påskedagen. Fulgte et scooterspor fra P-plassen, men gikk litt for langt før jeg krysset elva. Traff en hyttekar som anbefalte et sted for å krysse elva. Deretter videre sørvestover før jeg dreide opp ei renne opp på fjellet.
Skimtet toppvarden og gikk rett mot denne. Knallfin sikt 360 grader rundt mot Ruten, Snota og Sylan (tror jeg) m.fl. Var bortom trigpunket ca 200 m lenger nordøst også, avmerket som Gråurda på kartet. Ingen andre å se på toppen.
Deretter var spørsmålet om jeg skulle rase ned til bilen og kjøre opp til Strypen for Omnsfjellet eller om jeg skulle ta denne i samme jafs. Kjørte i nesten samme spor tilbake retning Fagerhaugen.

OMNSFJELLET
Nedi dalen her traff jeg en masse påsketurister. Randone-utstyret er tungt og var fortsatt litt i tvil da jeg hadde litt lite mat med meg, men været var knall og la på fellene igjen. Litt opp og ned først og deretter fin rygg opp mot toppen. De siste høydemetrene til toppen var tunge. Men gleden desto større da jeg kom til toppen med samme sikt som fra Gråurda. Heller ingen andre å se her, men masse skispor viste at det hadde vært stor trafikk her tidligere på dagen.
Og så kom desserten; nesten i rettlinje fra Omnsfjellet og ned til Kudalen. Den turen tok ikke mange minuttene.

GPS'en viste 19,2 km og 1084 hm.

Leste hos en sportsleverandør at 1 kg på beina tilsvarer 5 kg på ryggen. Og med 8 kg på beina tilsvarer det en sekk på 40 kg. Ikke rart jeg ble sliten, men nedkjøringene blir jo bare en lek!


Tilbake til Orkdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset