Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vaksdal
Hordaland
Fin skitur i Eksingedalen
(Skrevet av mob 15.02.2010)

Tur foretatt: Februar 2010.

Etter en knallfin helg (og heftig James Bond-fest) på Voss, så måtte jeg ut og slite litt på mandags morgen. Så kjørte fra Voss mot Evanger og deretter på livsfarlige smale veier langt inn i Eksingedalen. Svingte av ved skilt mot Fjellanger som ligger 3 km fra "hovedveien".

Stoppet på Haugen Gård (som også har overnatting å tilby) og pratet med gårdseieren som hadde fete telemarkski utafor døra. Han fortalte at de ofte tok turen opp til Skjervasshovden i påsken, men var usikker på snøforholdene nå. Jeg hadde tenkt å tusle opp veien til demningen og så krysse vatnet. Men han anbefalte meg å ta en snarvei hvis jeg ikke tråkket skia til bunns opp gjennom dalen. Jeg fulgte hans råd.

Så tok på meg mine nyeste og feteste ski og tuslet opp anleggsveien der mange hadde gått på ski og kjørt scooter. Etter et par km gikk jeg så opp en bratt og utråkket "vei" mot Gamlestølen. Vel oppe på høyden før stølen så tro jeg av stølsveien og gikk på uventet bra skare- og nysnøføre mot det trange skaret Giljane. Holdt meg oppe til høyre før skaret, så litt over på venstre side når man var oppe i Giljane. Det var utmerket skiføre og nok snø hele veien opp dalen og inn i skaret.

Så dukket Skjervvasshovden fram. Gikk litt opp og ned der jeg krysset vannet (høres merkelig ut, men vannet lå altså mellom diverse småknauser), før jeg slet meg til topps. Gikk fint å gå hele veien opp til varden på ski. Litt lite snø innimellom, men ikke noe problem å komme opp på ski. Det var straks verre med formen.

Har visst ikke OL-formen helt på plass jeg heller gitt, for det gikk tungt i dag. Var kanskje festingen i Voss som gjorde utslaget... eller bare at middelalderen sliter. Tror jeg brukte neste 5 timer opp og ned samme vei. Fin-fin tur ned ellers. Beholdt fellene på til jeg var over vatnknausene på vei tilbake. Deretter var det myke og fine svinger ned igjen. Lett og fin skitur egentlig. Været var også bra. Et par minus og sol som oppstart, men skyet til og ble rimelig vindfullt og surt når jeg nærmet meg toppen.

Summasummarum; anbefales som skitopp, men regn med en bulk eller to på bilen underveis. Jeg klarte meg med et par nødskrik og en smule flaks når jeg møtte busser i de trangeste svingene. Slutter aldri å forundre meg over alle steder gale nordmenn kan finne på å bosette seg!


Tilbake til Vaksdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset