Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Hagahogget
458 m
Asker
Akershus
Hurumlandet med omegn
(Skrevet av Toten 12.12.2009)

Tur foretatt: Desember 2009.

Hadde tenkt og sykle til topps fra Semsvannet. Kjørte til parkeringsplassen ved vannet, men selv om det enda var mørkt så jeg at det var mye mer snø en det jeg hadde regnet med. Droppet derfor sykkel planen og reiste til skytebanen i henhold til Ole Petters meget gode kart og beskrivelse. Fant stien som starter ved bommen inn til skytebanen og fulgte den. En del snø men det hadde gått noen før meg og tråkket spor i snøen.Utrolig lett og bare følge sporene og da jeg kom til skilt mot Bergåstoppen den ene veien og Hagahogget den andre bare fulgte jeg sporene videre mot Hagahogget. Det var jo det toppen heter? Helbom!. Hagahogget har bra utsikt, men ligger bare på 417moh.
Står der og ser toppen jeg skulle ha vært på med en liten dal i mellom og 20 cm skare snø som bare nesten holder når du går på den. Etter slitsom baksing i snøen står jeg til slutt på trigpunktet på Bergåstoppen. Flott utsikt men i følge kartet er punktet er ved radarstasjonen noen cm høyere så jeg fortsetter og vasse i snøen til jeg kommer ditt. Ikke mye utsikt ,men en veg som var brøytet for snø. Den som hadde hatt en sykkel til turen ned!
Uten sykkel var veien ikke noe alternativ så det var bare og hive seg ut i snøen igjen. Tok turen innom toppen rett syd for radarstajonen før jeg nok en gang gikk over Bergåstoppen. Prøvde nå og følge den blåmerkede stien ned igjen. Dette var ikke mulig på vinterføre så det endte med at jeg fulgte terrenget ned til stien som går til Hagahogget. Derfra grei vei den siste biten. Tid 1t 42 min t/r


Tilbake til Asker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset