Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Grensevarden, sørvest for
1742 m
Sogndal
Sogn og Fjordane
Josten på langs
(Skrevet av mob 03.08.2005)

Tur foretatt: Mai 1994.

Oppdaget når jeg leste boken OPPTUR - 267 fotturar i Sogn og Fjordane at jeg må ha vært på Sogndals kommunetopp i 1994.

Jeg studerte i Sogndal 92/93 og himmelfartshelga året etter var Roar og jeg med Stryn Turlag på Josten på langs på 3 dager. Det var nærmere 60 personer og en hund med husker jeg.

Turen startet med telting i Erdalen og så husker jeg vi startet i strålende solskinn opp på breen og gikk bl.a. i tau opp Småttene. Vel over Småttene teltet vi på breen. Vi var da rett ved siden av Lodalskåpa og har angret et par ganger på at jeg ikke ble med en gjeng opp på den på kveldstur. Er nok atskillig lettere derfra enn nede fra dalen.

Dagen etter startet vi nok en gang i strålende solskinn og gikk opp på Kjenndalskruna, så over Høgste breakulen og mot Supphellebreen. På den distansen ser jeg vi må ha passert rett ved Grensevarden og på Sogndals høyeste punkt her.

Etter en ny overnatting på breen husker jeg vi gikk i tåke siste dagen nesten til vi var nede ved Flatbrehytta. Da kom sola tilbake og vi akte på buksebaken siste delen ned til Fjærland.

En sabla fin tur hadde det vært. Men husker også at det var sabla kaldt på natta på breen. Så har gått til innkjøp av bedre soveposer og liggeunderlag siden den tid... Husker også at vi hadde lånt en noget ustabil primus, så teltet var nesten i lys lue oppå breen der og myggnettingen på teltet forsvant i flammene. Var heldigvis ikke mye mygg på turen!

Smakte veldig bra med øl på ærverdige Mundal hotell og siden med en gedigen middag på Alexandra i Loen også.


Tilbake til Sogndal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset