Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hornindal
Sogn og Fjordane
Morsom topp
(Skrevet av mob 01.08.2005)

Tur foretatt: Juli 2005.

Våknet opp i Selje og hadde egentlig planlagt en tur på Kvamfjellet, Selje kommunes høyeste. Men skyene lå nedpå ute ved kysten, så tok en telefon til et hotell i Hornindal og spurte om været var bedre der. Hun fortalte at de ihvertfall kunne se en topp på 1200 meter. Så tok sjansen og kjørte til Hornindal. Hadde hørt rykter om at Hornindalsrokken skulle være et sabla fint fjell.

Og det stemte... Kom til Honndøla bru mellom Grodås og Hellesylt og så majesteten til venstre inn dalen. Skyene kræsjet hele tiden med toppen (nåla), men så toppen i sin helhet innimellom. Dama i kiosken sa at skyene hadde ligget sånn hele dagen og forrige dag også og mente jeg kunne få utsikt oppe. Så ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre denne dagen og kjørte bomveien opp til Honndølsetra og parkerte der.

Fin kjerrevei å gå de første kilometrene inn til foten av fjellet. Krysset så elva og fulgte god merking oppover ei renne til jeg kom til ryggen. Bratt opp, men ingen vanskelige punkter. Vel oppe på ryggen møtte jeg flere som hadde vært oppe og noen som hadde snudd i tåka etter snøbreen.

Jeg kunne lett følge sporene deres over snøbreen og krysset over til eggen på nordsiden. Her hadde en gjeng tatt den bratte snøbreen også de siste metra nesten til topps. Fant fram isøksa (egentlig unødvendig) og gikk snøen til toppeggen. Fulgte eggen lett videre til topps. Vel oppe hadde jeg grei utsikt østover mot Kviteggja, mens vestover så jeg kun skyene som sloss mot toppen. I vest visste jeg det gikk rett ned flere hundre meter, så gikk ikke for langt ut på kanten.

Så tok jeg samme vei ned. Gikk fort og greit ned også, men måtte bare passe på å ikke ha det for travelt og skli på rullesteinene.

Brukte 4,5 time opp og ned inkl. et kvarters pause på toppen.


Tilbake til Hornindal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset