Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Frøya
Sør-Trøndelag
BESSELVASSHEIA...nå høyeste punkt....!!!
(Skrevet av Otto 09.11.2009)

Tur foretatt: November 2009. Andre på toppen: Frode, JoSo, Lotte

8/11-09.
Denne dagen skulle det bli folkevandring til høyeste punkt på FRØYA.. Vi har hatt mistanke til dette punktet lenge og hadde tenkt oss ny tur etter at Inger Lise hadde kastet krykkene. Ble for 3 uker siden kontaktet av Trond Hammervik på Frøya angående høyeste punkt. Vi var enige om at det var stor sannsynlighet at dette punktet var høyest !! Og som (pensjonerte) kommunetoppjegere syntes vi det skulle bli festlig med en NY tur..
I lokalavisa har det også vært kåring av beste navn-forslag og flertallet gikk for BESSELVASSHEIA..
Trond kunne fortelle oss at 8 november ble datoen for en høytidelig DÅP på toppen. Lotte, Frode, JoSo og meg ankom Frøya i praktfult vær.
Vi fulgte
rv. 716 mot sørvest til Skardsvågdalen. Hit var det kommet mye folk som var på vei innover heiene. Vi parkerte og fulgte veien innover forbi Stutvannet og videre over Klumpan som det står på kartet. Fortsatte over myr og knauser til den nye toppen som ligger ca 600 m lenger sørøst enn det tidligere punktet. Denne dagen ble det satt ut kasse med bok og over 70 personer skrev seg inn..
Ordføreren, en hisoriker og Trond holdt hver sin tale og toppen ble døpt BESSELVASSHEIA mens det ble helt KAFFE over den beskjedne varden. Toppen skal være minst 76m høy mens det gamle punktet på "bare 75m" er nest høyest. Når man skuer utover heiene er det mange jamn-høye hauger i alle retninger. Det er også planlagt en stor vindmøllepark i området her..Etter litt kaffe og mat satte vi kursen mot bilen og videre til høyeste punkt på Fjellværøy...Tid 2 timer inkl pause 7 km t/r
( GRATTIS til deg JoSo !! nå er vel alle 430 tatt ) og om 3mnd er det din tur Inger Lise..!!


Tilbake til Frøya


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset