Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Punkt mellom Gråkampen og Blåkampen
1641 m
Vestre Slidre
Oppland
Med utsikt mot Jotunheimen i det fjerne
(Skrevet av mob 17.07.2005)

Tur foretatt: Juli 2005.

Det så ut som det skulle bli en gråværsdag i Jotunheimen, så vi valgte en alternativ tur i stedet. Alltids greit å ha noen kommunetopper i bakhånd... Vi kjørte fra Beitostølen over til Slidre og fulgte en bomvei inn forbi alle hyttefeltene ved Syndin/Vaset helt inn til Bukonestølen på ca 900m.

I følge Norgesglassets kart skulle det være noen stier oppover lia derfra mot Gråkampen. Det stemte og vi fulgte stien til over tregrensen og derfra gikk det faktisk varding helt opp på Gråkampen på 1595m.

Men toppen var bare et delmål. Vi måtte videre mot Blåkampen ettersom kommunetoppen skulle gå mellom Gråkampen og Blåkampen. Så da siktet vi mot neste topp. Måtte litt ned i ura først og så opp igjen. Det var bare stein og ur hele veien, men lett å gå. Utsikt mot Jotunheimen i nord og Hemsedalsfjella i sør. Til litt irritasjon så vi det var knallvær i Jotunheimen også...

Vi kom så opp på Blåkampen og ved varden her var faktisk kommunemerket også. GPS'en målte høyden her til 1652m og ikke 1641m som kommunetoppen skulle være i følge denne siden. Men vi var på rett plass i følge GPS'en og tok matpakka med god samvittighet. Utsikten herfra begrenset seg til sør, vest og øst. Jotunheimen var borte bak Gråskarvet på 1731m videre bortover. Så ingen grunn til å følge ura dit så vi snudde og gikk ned omtrent samme vei.

Men vi valgte å gå ned steinura mellom Gråkampen og Blåkampen denne gang og fulgte sauetråkket på nedsiden av Gråkampen bort til stien til Bukonestølen igjen. Man kunne antakelig ha gått rett opp denne ura dersom man hadde parkert helt inne ved Larsgaarden og spart noen kilometer gange her.

Vi brukte ca 4 timer tur/retur.


Tilbake til Vestre Slidre
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset