Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kvænangen
Troms
Ny tur hit - Høst i Reisadalen
(Skrevet av JoSo 29.09.2009)

Tur foretatt: September 2009.

24.9.09:
En høsttur og et etterlengtet "værvindu" i nord førte til en ny tur til denne toppen som ligger relativt langt inne på vidda.
Jeg kjørte fra Tromsø til Nordreisa og inn Reisadalen ca. 36 kilometer, deretter over en bru og 7 kilometer (skiltet mot Svartfoss/ Kirkestilla) til startpunktet for en sti som følger så beleilig bekken Geagujohka opp til over tregrensa. Jeg fikk tips om denne stien fra innehaveren av Reisadalen hytteutleie Magne Elvestad (92625325). Stien som mest blir brukt av samene starter like sørøst for Bilto & Rognli, og følger først oppover på nordsiden av bekken, krysser etterhvert denne og følger sørsiden til godt over tregrensa.
Ruta videre til topps: På nordsiden av Kjerkevatna, rett østover til høyde 781, krysset så dalen Sieidevaggi og fulgte etterhvert på nordsiden av Giebajohka inn til foten av fjellet. På veien inn var elva Sieidijohka overraskende stor, så her måtte jeg ta av meg og vade med iskaldt vann til knehøyde. På toppen var en ellers fin varde rast ned på en side. Hva de avlange, rektangulære metallplatene som lå på varden har vært brukt til vet jeg ikke.
Retur samme vei. Mitt "værvindu" ble ikke bedre enn at snøbygene føk over vidda i jevne byger hele dagen og toppen var i tillegg innhyllet i tåke. Men bortsett fra det; en god turopplevelse! Masse reinsdyr i området her.
Luftlinje fra bilen til topps: 17,2 km.
Total stigning: 1980 meter.
42 km t/r i terrenget.
Gåtid: Litt under 10 timer t/r (ca. 5 timer opp, pause 30 min, ca. 4 timer og 30 min ned).


Tilbake til Kvænangen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset