Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ullensvang
Hordaland
Korteste rute til Hårteigen..
(Skrevet av Inger Lise 06.09.2009)

Tur foretatt: September 2009. Andre på toppen: Otto

Lørdag 5 sept.
Med sånn passe værmelding var tiden kommet for nest siste bestingning i kommunetoppjakten.
Kom fra Eidfjord som ligger ca 50 moh og kjørte inn Hjølmodalen og opp de 22 svingene til p-plassen på 860 moh. Fulgte merket sti først til Vivelli (1 time fra p-plass) videre til Hedlo (2 t fra p-plass) så til Rioto (3 t fra p-plass) fortsatte til Heimsta Hadlaskard (4 t fra p-plass) før vi kom til basecamp Hedlaskard turisthytte (4,5 t fra p-plass). Her tok vi en matpause og fant oss et rom, før vi la i vei mot Hårteigen som lett kan sees herfra. Merket sti helt inn til fjellet og umerket opp skaret til toppen. Det er lett å se hvor folk går opp. Noen tau-stumper og wirefester finner man øverst i skaret.

Etter 8 timer og 25 km fra p-plass stod vi ved den store varden med en tåke dott som kom og gikk. Det var en deilig følelse. Samme retur til hytta hvor det var kommet 5 andre gjester. Det var lys og varme i hytta da vi ankom i skumringen ca kl 20.30.
Valgte selvfølgelig Trøndersodd fra et rikholdig proviantlager denne kvelden. Hadde en hyggelig prat med de andre turgåerne før vi stupte møre og trøtte i sengene våre. Våknet til ganske bra vær, yr.no hadde riktig melding i dag.....Forlot de andre på hytta og la i vei mot bilen kl 09,00.
Denne turen er litt langdryg og ikke så spennende for oss som liker tinder best.
Total stigning ca 2000 høyde meter med gummistøvler.
Total ca 50 km t/r med gummistøvler..
Tid ca 15 timer med gummistøvler,


Tilbake til Ullensvang
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset