Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Agdenes
Sør-Trøndelag
Nordvestkysten - 2 sørtrøndere
(Skrevet av Sea 04.09.2009)

Tur foretatt: August 2009.

12.08.2009

HESTGROVHEIA
Kom fra Trondheim og kjørte rv710 mot Lensvik og opp bomvegen (20 kr) mot Herdalen (Solemsdalen). Litt dårlig skogsveg på det siste partiet her, men latskapen tok overhånd og kjørte helt opp til steinbruddet, hvor stien starter.
Fulgte stien til topps med alle antennene og den store fine varden. Fin utsikt til Ørlandet herfra. Høyden på kart og infoskilt på toppen er oppgitt til 658 moh.
Synd skogsvegen ikke gikk over til Snillfjord, da jeg skulle videre mot Frøya ...

FRØYATOPPEN
Kjørte tilbake til rv714 og videre ut til Frøya og retning Titran. Ser de fleste andre har tatt utgangspunkt i flyplassen, men her var det bom og skilt med "All ferdsel forbudt". Kjørte bort til ei P-lomme sør for Sandvatnet og parkerte.
Derfra opp til Haukberget med bok-kasse og en havørn som seilte over toppen. Videre opp og ned i rettlinje mot "rogntre-toppen", over lyng til knærne, store tuer, våte myrer, etc., forgrømmade terreng, verre enn djupsnø!
Rogntreet vokser snart over varden, så jeg la på noen steiner til. Utsikt til Norges høyeste fyr på Titran, Slettringen fyr. Returen gikk om stranda ved Vobsjøen og over Sandvassheia - også 74 m, og tilbake til bilen.
Så ble det hjortebiff og øl og fotballkamp med Norge - Skottland 4-0!


Tilbake til Agdenes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset