Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tysfjord
Nordland
Langtur langs grenseleden..
(Skrevet av Uglefisk 24.08.2009)

Tur foretatt: August 2009. Andre på toppen: Inger Lise, JoSo, Otto

24.08.09
Etter opphold på Stetind hotell i Kjøpsvik (med suverent vertskap) ble vi fraktet inn til Sørfjorden med skyssbåten til Viggo & co (48177568). Med på båten var også håndverkere og to hyggelige karer fra Nordkraft. Når de fikk høre hvor vi skulle ble vi tilbudt skyss opp til demningen ved Brynvatnet. Snakk om flaks.!!
Herfra starter grenseleden som først følger høyspentlinja mot Kjerringvatnet og videre inn mot vestenden av Småsvartvatnan. Leden går i retning Krokvatnet, men like før dette går en ny hengebro over elva. Herfra er leden godt merket og vi fulgte denne til toppen på 847 moh.
Her syntes vi det var naturlig og forlate leden og gå i retning toppen. Fram mot ryggen av toppen var det en del opp og ned, men lettgått terreng. Opp ryggen gikk vi på stort sett sva og i øvre del over snøfelt. På toppen en liten varde. Vi ble snytt for utsikten grunnet lavt skydekke de siste hundre høydemetrene. På returen klarnet det opp og alle skyene forsvant. Fin kveldsstemning i solnedgangen. Vi fikk også skyss ned fra demningen av Nordkraft og båten kom til avtalt tid.
Her skulle vi nyte 4 øl som Otto hadde gjemt under gangbrua på flytebrygga. Det var bare det at han har ikke peiling på flo og fjære. Ølboksene var 1 cm høye, flatklemt av gangbrua. Resultat: INGEN ØL!
Ps til Snilen: Send gjerne 4 øl i posten... hehe!
Tid tur/retur: 11 timer.
Lengde: 38,2 km.
Total stigning: 2460 meter.


Tilbake til Tysfjord


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset