Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Frogn
Akershus
Sopptur
(Skrevet av mob 16.08.2009)

Tur foretatt: August 2009. Andre på toppen: erling, Flugis

Erling, Øyvind og jeg ble enige om at denne toppen måtte tas mens årets forsøk med ferge Hurum-Håøya-Drøbak er i gang.

Vi kjørte ut til Sætre og tok Jacobine kl. 12.45. Jacobine er en gammel bilbalje som har gått på Hitra. Den var omgjort til en hyggelig passasjerferge med bar og greier. Fergeturen tok et kvarter over til nordvestsiden av Håøya. Derfra tuslet vi stien østover til vi kom til ei fin vik. Der sto det også igjen noen hus fra en sprengstoff-fabrikk som gikk så det suste i 1. verdenskrig.

Der gikk det en sti opp til høyre som vi i prinsippet kunne følge nesten til topps. Vi fulgte rødmerket sti hele veien opp.

På veien opp møtte vi en annen hyggelig toppsamler, Flugis, som vi tok følge med resten av turen. Han hadde tatt med seg GPS'en også (jeg hadde lånt bort min til samboersken) så vi fant både bolten på høyeste punkt og varden. Frogn har faktisk kommunegrense til Oslo på Håøya ettersom Oslo har kjøpt deler av øya en gang i tiden.

På veien opp og ned beriket Erling oss med biologitimer om trær, planter og sopp. Var visst over 100 sopptyper på Håøya. Erling plukket med seg en bunke og er forhåpentligvis i live i morgen også.

Vi brukte ca 2 timer på en rolig tur før vi tok ferga tilbake 15.45. På ferga tilbake feiret jeg Akershus siste topp med en iskald øl også. Fin søndagstur.


Tilbake til Frogn
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset