Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Bodø
Nordland
Nordlandstur - sørveggen ned
(Skrevet av Sea 04.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

13-14.07.2009

Etter en lang biltur nordover og rv812 over til Misvær med haugevis av "halvdøde" sauer i vegbanen, kjørte jeg inn anleggsveien til Sværtvassætra, hvor jeg parkerte i en inngjerdet parkering. Antar denne er laget pga. alle sauene her.
Toppen av Lurfjelltind ses fra p-plassen. Knallvær, men valgte å gå inn til den fine Lurfjellhytta i kveldssola (8 km). Når jeg kom over høyden på stien og fikk Åseli- og Børvasstindan i sikte, lurte jeg nesten på hvilken topp som var høyest. Dessverre er høyeste Åselitind ca 100 m lavere enn Lurfjelltinden. Men en spektakulær topp er det, må tilbake hit!
Gikk ned til hytta hvor det var to til som bl.a. hadde tatt en ørret på 1,5 kg. De ville ikke fortelle hvor ...
Dagen etter og en lang frokost sammen med de andre, tok jeg pikk-pakket og gikk i en bue opp fra hytta mot høyde 1026, og derfra på ryggen opp til stor toppvarde. Forøvrig mange varder på det store plattået her oppe. Flott utsikt til Bodø mellom Åseli- og Børvasstindan, Svartisen, kanskje Oksskolten, osv.
Etter lang tid på toppen i finværet ville jeg prøve sørveggen ned. Det gikk helt fint. Det går ei hylle på skrå nedover som er grei å følge, men ikke å anbefale i vått vær. Videre nedover på snø til øvre sti til Lurfjellhytta, som jeg fulgte tilbake til bilen. Totalt 21,3 km og 1332 hm, inkl. Lurfjellhytta.
Deretter videre nordover til Svolvær for å treffe Inger Lise, Otto og Torbjørn.


Tilbake til Bodø
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset