Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hol
Buskerud
Første langtur i 2009
(Skrevet av ohsommer 27.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Etter en meniskoperasjon i vinter syklert jeg veldig mye, men dette skulle bli den første langturen og en test om kneet holdt. Tok inn på Myrland turist- og servicesenter (ved rv50) på lørdag kveld. Spiste god middag (fikk første pris i "Ganefarten 2008"). Morgenen etter, søndag 26.07.09, var jeg tidlig oppe og kjørte ca 1.5 km, så tok jeg av til venstre (skilt Raggsteindalen). Etter anbefaling av sjefen til turistsenteret parkerte jeg bilen etter at jeg kjørte over en demning mellom de første to bruene. Men jeg fant ikke noen sti der. Gikk i ca en time nesten frem til høyfjellshotellet. Der er det et nytt skilt på venstre side som viser til Hagastølen. Godt merket sti oppover gjennom et lite birkebelte og så kommer jeg meg etter ca en time opp og fra da av gikk det fint innover dalen uten bemerkelsesverdig stigning, forbi til høyre for det første vannet og så til venstre ved det andre vannet. Der ser man allerede Løredshytta oppe på en pass. Det går brått oppover, men fantastisk fjellflora inviterer til å ta bilder; da merkes det nesten ikke at stien er så brått. Ved hytta spiser jeg noe og studerer litt fjellsiden hvor jeg skal opp; ser ut som om det trengs litt klatring. Været er fint, men det blåser en kald vind. Derfor blir pausen ikke særlig lang. Går nedenfor et lite vann hvor det svømmer isflak og etter dette vannet snur jeg til høyre. Finner en dårlig merket sti...leter meg fram til et sted hvor jeg synes det burde gå greit å komme seg oppover; etter ca 150 meter finner jeg noen T-merker som fører direkte inn i et brått snøfelt. må lage meg trinn for å ikke gli...her har det ikke gått noen før meg. Merkene ser man på fjellet, men snøen hindrer å komme seg opp der. Det gikk greit å komme seg opp og etter at jeg måtte hjelpe litt med armene og etter flere behagelige snøfelt står jeg foran toppen. Der ser det ut som om en annen topp litt lenger borte er noe høyere. Går også ditt,men når jeg står på den andre toppen ser jeg tydelig at den første var den riktige. Fant et reinsdyrgevir på platået som jeg tok med meg hjem. Nedover prøvde jeg å finne en annen mulighet for å unngå det bråtte snøfeltet, men måtte bare gi meg og gå ned dettte feltet igjen. Veldig ubehaglig på den myke snøen som ga ganske mye etter; måtte hakke trinn med skoene for å få hold. Ville ha likt bedre å bli sikret med en tau.
Der var det tre par som gikk oppover etter meg. Et par fant en mulighet å unngå snøfeltet, holdt seg til venstre; mannen lagte noen små varder...Men jeg traff dem etterpå ved utgangspunktet av hele turen ... de gikk nedover på vestsiden og unngikk denne bråtte nedturen.
Alt i alt en kjempeflott tur, men ikke å anbefale å gå den alene...Jeg vokste jo opp på en fjellgård i Alpene og er nokså vant til høyfjellturer; det er en god regel å ikke gå alene.


Tilbake til Hol
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset