Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nesna
Nordland
I siste liten.
(Skrevet av FrankH 17.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

På lang avstand ser tinden nesten uinntakelig ut, men heldigvis åpenbarer løsningene seg fort når man kommer nærmere. Parkerte ved skiltet "Skjevelen" og fulgte stien oppover. Rett opp i lia skremte jeg opp et stort rypekull. Som de andre skriver er dette en topp uten pausestrekk. Etter ei time og 15 min sto jeg på topp. At "Joso" klarte det på 1 time er for meg vanskelig å forstå men han hadde vel ferjeruta som pressa på :-)
Valgte å ta dette som en kveldstur og angret ikke på det. Nydelig utsikt i solnedgangen. Men jeg var heldig og hadde jo noen å dele dette med. Denne kvelden var det mange som hadde bestemt seg for en topptur og slo følge med meg oppover. En svær bråte med "svartflog" holdt meg med selskap. Akkurat da var det noe som "vekte" meg. Havskodda kom fort innover og den var tjukk. Da jeg var nede ved Forslandsvatnet var det sikt på noen meter. Flaks, akkurat tidsnok.
Tomma er en opplevelse og vi ble to døgn. Leide hytte hos Tomma hytteutleie, 97089348. Det må være det eneste stedet hvor det følger med ei hvitstrand for deg selv. Det anbefales også å ta en utfart til "Svarthola, Svarthellern og jettegrytene"


Tilbake til Nesna
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset