Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Smøla
Møre og Romsdal
Island adventures
(Skrevet av helen 10.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Det er ikke billig å komme hit. Man må betale to ferjer og etter at jeg har lest andre rapporter her, skjønner jeg nå at jeg kommer til å få enda en bomregning i posten.

Jeg parkerte ved hovedveien for å gjøre litt mer ut av turen og gikk inn til Kulisteinen via langrøysene. Området er spennende for historieinteresserte og spesielt Kulisteinen. Som historielæreren at jeg er, oppfordrer jeg alle å bruke et par minutter til å lese info-tavlet ved siden av steinen før de går videre.

Jeg prøvde å gå rett på toppen, men som andre her opplevde, er det vanskelig fordi steinrøysene er bratt opp og ned og med mye piggtråd og tett skogsvekst. Etterhvert ga jeg opp å gå rett på toppen og gikk i åkerne på sørsiden av toppen. Her er det mye lettere å gå. Når man kommer til et gammelt hus ser man toppen bak, og da kan man gå rett på toppen. På turen tilbake fulgte jeg en gammel sti fra huset mot gården, som var mye enklere enn å prøve å gå gjennom skogen. Fin utsikt fra toppen, men det blåste skikkelig så det fristet ikke å stå der lenge.

Hele turen tok 3 timer. Men om jeg ikke hadde prøvd å gå gjennom skogen, hadde det kanskje tatt litt over en time tur/retur.


Tilbake til Smøla
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset