Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Selbu
Sør-Trøndelag
Kremtur i knallvær!
(Skrevet av Vipeto 25.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

Med bosted i Trondheim var Fongen fristende når yr.no varslet godt vær. Jeg ankom Ramsjøhytta på selveste Sankt Hans-aften etter to timers kjøring til Skarpdalen og 1 times vandring videre på gjørmete sti. Fongen lå innhyllet i tåke. Det var ingen andre besøkende på hytta, og etter et par-tre forfriskninger ute i den lyse sommernatta var bare å vente til neste dag. Og hvilket sceneskifte det skulle bli.

I nydelig sommervær gikk jeg opp til toppen via Ramskaret og østryggen. Turen ble litt seigere enn planlagt, for stien innover var søkkblaut, og snøen oppover mot toppen var så myk at det kjentes ut som å gå på myr. Belønningen for strevet var imidlertid førsteklasses. Sol og vindstille supplert med et av Trøndelags beste rundskuer gjorde matpausen til en uforglemmelig opplevelse.

På grunn av den store mengden snø i fjellet valgte jeg å gå ned via bandet mellom Fongskaftet og Fongen. OBS.: For å unngå stup og svært bratte snøfonner, mange med farlig overheng er det viktig å ikke falle av mot Ramsjøen for tidlig, men i stedet følge ryggen nokså rettlinjet mot Fongskaftet. Deretter følges bekkedalen helt ned til foten av Fongenmassivet. Deretter grei tur tilbake til hytta og videre til bilen. Det var for øvrig mye reinsdyr (tamrein) i fjellet, i flokker på 50-60 dyr.


Tilbake til Selbu


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset