Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Siljan
Telemark
Sørlandstur
(Skrevet av Sea 22.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

07.06.2009

SKÅRÅFJELL
Utpå dagen kjørte jeg mot Skien og opp Luksefjellvegen så langt det måtte gå. Hadde med sykkel og hadde tenkt å sykle innover, men i det jeg ankom bommen opp mot Eiangvatnet traff jeg en meget
hyggelig kar som hadde nøkkel her. Fikk låne hans nøkkel og da ble både Skåråfjell og Vardefjell en enkel affære. Kjørte inn Eiangvatnet og parkerte her. Fulgte så blåmerket sti til fin topp.

VARDEFJELL
Deretter ned bratta mot nord, hvor jeg traff 3 fiskere nede ved Surtetjern.
Litt gaupeterreng her, men kom meg over mot foten av Vardefjell og opp bratta til toppvarden der. Deretter ned et bratt bekkeskar og inn på blåstien mot parkeringa.

NORDRE BØLENE
Siden de 2 første toppene gikk litt kjappere enn planlagt, kjørte jeg tilbake ned til bommen ved Grindlia. Overraskelse nr 2 i dag, nøkkelen passet her også. Betalte de 30 kr i bomavgift og kjørte vegen til endes nord for toppen. Gikk på GPS til de 3 høydedragene, 2 med steinmarkeringer hvorav den østligste i Siljan Kommune.
Deretter opp til Sommerseter DNT-hytte for overnatting. Traff et tysk par her som var på hytte til hyttetur, så da ble det litt deutsch gesprachen.

Totalt 9,7 km og 570 hm.


Tilbake til Siljan
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset