Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Eid
Sogn og Fjordane
Glitrende vårskitur
(Skrevet av mob 14.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009.

På vei vestfra i retning Stryn valgte jeg etter tips fra Artalm å legge ruta om Panoramavegen mellom Lote og Stryn. Bare bilturen i seg selv med med fjord, grønne daler og hvitkledde høye fjell var verdt turen.

Men måtte jo ut å lufte meg litt så etter Randabygda, omtrent på veiens høyeste punkt, parkerte jeg ved en bro rett ved elva som ligger noen hundre meter før tunnelen. Fra tunnelen ser man rett bort på Glitreegga og i dag så jeg at skiene kunne benyttes.

Gikk opp stien ved elva et stykke, men dura så rett mot Glitreegga gjennom en fin åpen bjørkeskog og litt myrområde. Lett og fint å gå selv med skiene, så trengte ikke slenge i vei noen satansord i det hele tatt. Etterhvert kunne jeg endelig ta på meg skiene og fellene på fint skiføre opp på ryggen som ledet til topps.

Shortsvær og formidabel utsikt i alle retninger. Bl.a. har man panoramautsikt mot Sunnmørsalpene fra vest til øst. Slogen og Kviteggja spesielt godt synlige herfra. Snur man seg har man alle fjellene rundt Jostedalsbreen, Snønipa og andre fine topper i Sogn.

Nøt turen opp og brukte ca 3 timer. Ned igjen var det bare å slippe seg løs med telemarkerne så langt snøen bar. Gikk atskillig fortere ned. Denne ruta må være helt krem i april når det er snø helt fra bliveien.


Tilbake til Eid


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset