Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hemsedal
Buskerud
Skitur til Høgeloft søndag 19.april
(Skrevet av Ole-Petter 22.04.2009)

Tur foretatt: April 2009.

Flott værvarsel, så jeg dro kvelden før og overnattet i vintersoveposen i bilen. Fine parkeringsmuligheter rett ved riksveien (52) i nordenden av Eldrevannet.

Mange skispor vitnet om stor trafikk innover her, nord for vannet. Skaren var knallhard kl 8.30, og jeg ville ikke bruke klister, så skifellene ble lagt på selv om det var tilnærmet vannrett. Jeg stabbet innover, og fulgte de mange sporene, vest for høyde 1200, og deretter svakt oppover i nordøstlig retning. Været var utmerket, men en del skyer skumlet i vest.
En kilometer før den markerte toppen Solhaugen (1531) leder et dypt skar opp til et vann – i retning Høgeloft. Opp her var et naturlig valg under de isete forholdene så tidlig på dagen. På avstand virket det bratt, men det var helt uproblematisk (med stålkanter på skia.)
Et stykke oppi skaret tok jeg en matpause i solsteiken, og for å dele de lange motbakkene i to.
Så var det bare å stabbe oppover i østlig retning, og oppdage stadig nye høydedrag, som man tror er toppen…
Etter 3 timer var jeg oppe, og så toppene av Hurrungane ”sveve” over skylaget som dekket hele resten av Jotunheimen. I vest var det skyer som drev raskt mot meg, vinden økte på, men mot øst var det sol og flottest utsikt. I det jeg var i ferd med å gå oppdaget jeg postkassa som omtrent var begravd i snø, og skrev meg inn.
Jeg tok av fellene, og krysset meg nedover i sørvestlig retning, og plukket med meg alle små høydedrag, bare for å få mer ut av den flotte turen. En av toppene hadde da også en pf på over 30 (Jukleegga), og kunne dermed krysses av i ettertid. Nedkjøringen var perfekt, med et løst lag snø på solid skare, men vinden var kald. Flere kom oppover, noen med utstyr for kiting. Fra ca 1300 meter ble snøen våt og løs, og som vanlig ble det mest staking på slutten. Etter 5 timer totalt var jeg tilbake ved bilen – egentlig altfor tidlig på en så vakker dag, men noen gnagsår var i ferd å bygge seg opp under føttene pga noe med sokkene, så det var like greit å spare seg litt.


Tilbake til Hemsedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset