Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Svartåsen
362 m
Lørenskog
Akershus
Søndagstur i byen
(Skrevet av mob 25.05.2005)

Tur foretatt: Mai 2005.

Var ikke spådd allverdens vær i helga, men sola stakk fram litt mens samboersken var på jobb. Så da hoppet jeg i bilen og bestemte meg for å utforske nye nærområder ved byen.

Første stopp ble Gjelleråsen. Andre stopp ble Losby Gods og Lørenskogs kommunetopp, Svartås. Hadde ikke vært der før, så måtte spørre om veien på en bensinstasjon. Men fant da ut at det var bare å kjøre videre forbi Skårer Senter mot Losby.

Jeg parkerte rett før Losby Golfbane ved Skytebanen. Jeg fulgte en sti innover og oppover en liten dal. Stien var grei og godt merket, men noe fuktig etter all nedbøren. Var en mørk dal, så lite folk å møte der. De fleste spilte nok golf i dette distriktet.

Jeg regnet med at det ikke var merket noen sti til topps, så valgte å følge hovedstien til rutas høyeste punkt og så satse på å følge høyden til venstre mot toppen. Taktikken lyktes den. Var i tvil om det var en liten sti eller bekk som førte til venstre på det høyeste punktet med stien, men viste seg å være en bekk...

Bløtt og krattete fant jeg da toppunktet til slutt tror jeg. Jeg fant alle høyder som var å se og gikk opp. Måtte opp på et en del høyder før jeg bestemte meg for høyeste punkt. Akkurat der var det slått inn to rustne bolter en gang i tiden. Kanskje var det en slags enkel markering av toppen?

Så var det bare å finne ca samme vei ned igjen. Ingen smartere vei å se. Var altfor bratt å ta korteste rute ned gjennom skog og kratt så fulgte samme vei. Brukte nok en times tid opp og ned. Ingen topp å anbefale for familieturer ihvertfall. Lite utsikt, kun noen kjedelige skogkledte åser å se.


Tilbake til Lørenskog
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset