Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Øyensskavlen
687 m
Namdalseid
Nord-Trøndelag
Ettermiddagstur på ski
(Skrevet av mob 24.03.2009)

Tur foretatt: Mars 2009.

Var hos kunder i Namsos-området og rakk en kort luftetur etter utført dyst. Kjørte fra Namsos mot Namdalseid og svingte av rv 715 mot Osen. Kjørte noen km og så en parkeringsplass til høyre. Ganske riktig sto et skilt og pekte mot Øyensskavlen. 5 km sto det.

Det sto en bunke snøscootere ved denne parkeringsplassen. Tenkte et øyeblikk på å tjuvkoble en av dem, men fant ut at kroppen heller trengte en treningstur. Combat-ski og korte feller på og så labbet jeg opp scooterløypa/veien gjennom skogen. Det hadde vært strålende vær hele dagen, men nå begynte det faktisk å snø!

Heldigvis sluttet snøværet i det Øyensskavlen kom til syne. Jeg fulgte veien/scooterløypa videre og skrådde så rett opp mot masta etterhvert. Masta ligger ikke på høyeste punkt - vel en km lenger sør på ryggen kommer står varden. Klokka var nå blitt litt over 17 og sollyset var fint her oppe på "høyfjellet".

Tok omtrent samme vei ned. Nå var jeg veldig glad for at det hadde kommet nytt pudder oppå perfekt skareføre, så ble mange fine telemarkssvinger ned igjen til bilen. Brukte 1t og 20 min opp og 25 min ned.


Tilbake til Namdalseid
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset