Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flesberg
Buskerud
Treningsstunt fra Nordstul
(Skrevet av Sea 24.02.2009)

Tur foretatt: Februar 2009.

22.02.2009

TVERRGRØNUT
Siden det var meldt fint vær kjørte jeg til Kongsberg og videre opp til Bolkesjø og opp bomvegen (60 kr) til Nordstul. Tok løypa mot Sigridsbu fra P-plassen (et nedsnødd scooterspor) som gikk over Nordstulvatnet, men denne dreide for mye vestover og gikk ikke til Sigridsbu. Mao. måtte jeg lage min egen løype. Det ble skikkelig klyving i løs og dyp snø før jeg kom opp til ca 1000 hm. Da var jeg så "heldig" å få kraftig motvind opp mot toppen. Fint vær og utsikt, men den kalde vinden gjorde at det var bare å haste videre etter noen obligatoriske bilder.

FLESEBEKKBLE
Satset på å holde mest mulig høyde i motvinden mot Flesebekkble (rundt 4 km). Men noen dalsøkk må en opp og ned, og da fikk jeg problemer med white-out. Nesten umulig å se hvor dype/bratte dalsøkkene var, med dertil noen omveger med sikre nedkjøringer. Kom ned til Svartekulp med 40-50 cm dyp nedsnø, før jeg gikk rett opp mot toppvarden. Ble ingen lang stopp her heller, tross den fine utsikten. Kjørte med feller ned til Svartekulp og holdt sørlig høyde over Storevatn (ville ikke ut på vannet og vade i løssnø ...). Deretter over et høydedrag, før jeg kunne suse i medvind (endelig!) ned mot dalen som går opp til Bleporten. Nederst i denne var det et forblåst scooterspor som jeg seilte i medvind ned til P-plassen på Nordstul.

Totalt ble det 19,5 km og 1595 hm på turen. Egentlig en veldig fin skidag i fjellet, men snømengde og motvind gjorde den litt tyngre enn jeg trodde. Mao. en fin treningstur ...


Tilbake til Flesberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset