Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gol
Buskerud
Kaldt og fint vintervær
(Skrevet av Sea 18.02.2009)

Tur foretatt: Februar 2009.

14.02.2009

HALLINGNATTEN
Kjørte Rv7 til Bromma, tok til venstre her og til høyre opp bomvegen (50 kr) inn mot Gørbu. Passerte et skilt med 75 kr i avgift innenfor, men det kjørte jeg elegant forbi. Får være måte på bomavgifter.
Parkerte ved skiltet til Gørbu og fulgte først et oppkjørt scooterspor inn til Gørbu og opp til første høydedrag. Derfra i egen løype ca rett mot toppen. Opp 2 bratte skrenter til stor og fin varde med panorama-utsikt. Kom 4 til fra andre sida. Kort prat og rast på toppen, før retur samme veg. Litt hard snø å kjøre telemark i nedover, og dertil vanskelig å stoppe. Ca 13 km t/r.

NYSTØLVARDEN
Deretter ned til Bromma og videre nordover langs Rv7 til Herad. Opp bomvegen over til Bagn (40 kr) og inn til skilt ved Frøysokstølen hvor jeg parkerte.
Klokka nærmet seg 16:00 før jeg fulgte et sccoterspor inn til Nystølen og deretter rett opp bratta i løs og dyp snø. Tung stigning og det hadde nok vært lettere å gå rundt. Lett skumring på toppvarden, hvor jeg fikk besøk fra en som hadde gått fra Sanderstølen. Ble fort kaldere nå når sola hadde gått ned. Av med feller og tok returen rundt fjellet litt lenger nord. Det ble hodelykt under kald stjernehimmel før jeg nådde bilen etter ca 10 km t/r.
To fine skiturer i kaldt og fint vintervær.


Tilbake til Gol
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset