Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flesberg
Buskerud
Skare og korte dager
(Skrevet av Ole-Petter 29.12.2008)

Tur foretatt: Desember 2008.

Etter Tverrgrønut (Se Notodden) hadde jeg feid oppom Storeble (1342), og dagen var fortsatt ung. Det var lurt å overnatte på Sigridsbu (ubetjent DNT-hytte sør for Tverrgrønut), og jeg hadde massevis av tid, selv på en kort romjulsdag, til også å få med meg Flesebekkble. Jeg skled raskt ned på skaren fra Bletoppen, men hastigheten ble dempet av at jeg beholdt skifellene på – et greit triks for å slippe utallige svinger og kurver. Sola sto ikke høyere enn at jeg tidvis gikk i skyggen, enda klokka var nærmet seg 11.

Kilometerne tikket ganske raskt inn, selv om det ikke var til å unngå at det ble litt berg og dalebane. Verre var det at den ene skifellen nektet å sitte fast lenger. Jeg tok den av, og gikk med bare den ene fellen på høyre ski. Litt rar stil, men fungerte ikke så verst. Skulle jeg gli bedre, la jeg vekta mer over på venstre skia! Etter rundt tre kilometer i nordøstlig retning, hadde jeg passert toppen (med vilje), og svingte øst, og så opp NV-ryggen på Flesebekkble – da ble det passe bratt hele tiden.

Gausta tok seg ekstra fint ut fra denne toppen, og jeg var ellers meget fornøyd med å notere meg dagens andre kommunetopp, helt på tampen av året (29/12). Veien videre i korte trekk: I sikksakk ned østsida, fæl skare her, og rett sør over Storevann. Så mot SØ, og etter hvert noenlunde likt med sommerstien 3-4 km tilbake til p-plassen for Store Blefjellvei. Hele tiden i passe hellende terreng, i alle fall med det skarpe føret og skaren (måtte ploge en del, men lite snø å bremse i!) 4,5 timer på tur i dag, pluss 1,5 opp til Sigridsbu i går.
Anbefaler denne runden på vinterstid, med overnatting på Sigridsbu! Men husk at hytta er ubetjent, så maten må du ha med selv.


Tilbake til Flesberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset