Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Notodden
Telemark
Romjulsskitur med overnatting på Sigridsbu
(Skrevet av Ole-Petter 29.12.2008)

Tur foretatt: Desember 2008.

Atkomst: Rv 37 mot Bolkesjø. Skiltet ”Store Blefjellvei.” Automatisk mynt/kort-bom; kr 60 (per 29/12-2008). Kjør til veiens ende; stor p-plass.
Jeg nådde p-plassen litt over klokka 14, og skulle inn til Sigridsbu (ubetjent DNT-hytte) og overnatte der. To timer dagslys var igjen, og det var regnet to timer å gå, så hodelykta ble tatt med, sammen med ekstra batterier. Stressa litt, og glemte kameraet viste det seg langt seinere!
Fulgte greit skispor inn til Nordstul, som ligger nord for Nørdstevann. Herfra sluttet sporene, men jeg fant et enkelt tråkk i nordlig retning, som jeg fulgte en stund, opp til rundt 900 moh. Da sluttet også dette, og jeg var overlatt til GPS, skare og en bratt og lang skråning mot vest.

Å unngå å bli svett hadde jeg for lengst gitt opp, og temperaturen var så vidt under null, og noen mørke skyer i øst jagde meg videre. Jeg ville helst skimte hytta før mørket falt på. Skifellene var gull verdt, og jeg krysset meg bratt oppover, og passerte Sigridsfjell (1194) like sør for varden. Jeg så fortsatt ingen hytte…

Rett over Sigridstjørn, og tanken spøkte; hva om isen hadde gitt etter nå? Da hadde du hatt liten sjanse…Men alt virket – og burde være – bunnfrosset nå, i slutten av desember. Så opp gjennom et lite skar, og der; der så jeg hytta. Klokka var 16.00, og jeg var framme, akkurat i det tussmørket satte inn. Utrolig godt å låse seg inn, fyre i ovnen, få varme i kroppen og tørke svett tøy!

Neste dag var jeg tidlig oppe, og alt kl 08.30 var jeg i gang, lenge før sola, i minus 10 og med balaklava, snøbriller og skifeller. Været så ut til å bli helt topp! Litt vind og kaldt, men fin skare og ikke en sky! I luftlinje var det bare en kilometer NØ til topps, men jeg gikk en liten bue, og kom opp fra vest. Litt overrasket var jeg framme ved toppen etter bare 45 minutter fra hytta. Jammen kom ikke sola opp i horisonten nå! Det var et utrolig skue, og megautsikt i alle retninger.

Jeg fortsatte mot NV og lett nedover ca en kilometer, og svingte så SV og opp på Bletoppen (1342). Selv om ikke dette er en kommunetopp, måtte jeg bare ha den med meg i slikt vær. Nydelig utsikt bort mot Gaustatoppen herfra. Jeg hadde vært her en gang i ungdommen også, men ikke i slikt kjempevær. Snaut 2 timer var nå gått, og jeg skjønte jeg hadde god tid på meg til å ta med meg Flesebekkble, 3 km mot nordøst, og høyest i Flesberg. (Se denne…)


Tilbake til Notodden
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset