Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Larvik
Vestfold
Komplett Vestfold.no
(Skrevet av geirh 14.10.2008)

Tur foretatt: Oktober 2008.

Med Berganvarden er Vestfold komplett, og jammen dukket ikke den fineste av dem opp på siste turen. Både fylkestoppen og de andre får ha meg unnskyldt, men både platået på denne lille kollen, utsikten herfra, og ikke minst den harde oppstigningen kvalifiserer til prisen.
Tok det som en trimtur og parkerte ved den omtalte bommen. Fem minutter lenger inn skiltet sti opp til venstre, og her møtte jeg et elgjaktlag på vei ned i bygda med en omkommet firbent på hengeren. Herfra 20 minutters svært sportslig gange på traktorvei og sti som var ganske høstsleip og fuktig her på nordsiden. Her er det merket hele veien opp, og en stund etter at stien starter blir den virkelig bratt. Fordel med litt kondisgrunnlag her, og hvis man er ute i tåka så merk at stien over svaene siste 100 meter går veldig nære et stup til venstre.
Vi skriver oss inn i boka på toppen og nyter en fantastisk klar høstdag i lyngen noen minutter. Flott utsikt i alle retninger, fra svakt fjordgløtt i øst til Skrim i nord og Lifjell og Siljan i vest. Men retning Larvik er det mest skogsåser å se.
Tilbake til bilen, og jaktlaget på vei inn til nye trofeer etter 1 time og 10 min.


Tilbake til Larvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset