Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lyngen
Troms
Troms høyeste
(Skrevet av Toggi 16.09.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Startet turen fra Holmbukta i gråvær, fra første snøfelt/isbree på rundt 1000 hødemeter møtte vi tåka. Gikk i tåke til Holmbukttind, men det var vindstille og ikke noe regn å snakke om. Slo opp telt på Holmbukttind rundt 21:00, kl 23 hadde tåka krøpet nedover, himmelen i nord var fortsatt opplyst av sola, Jiehkkevarri la badet i måneskinn, og topper stakk opp her og der fra skydekket, På toppen av dette så vi til og med litt Nordlys. Min beste fjellopplevelse noen sinne. Holmbukttind var dekket av et 10-20 meters snødekke, vi så ned på toppunktet (høyeste faste punkt på Holmbukttind, 1666 moh) fra snøen.

Stod opp dagen etter kl 6, til sol og vindstille, noen skyer fortsatt, men disse forsvant i løpet av dagen. Gikk videre til Jiehkkevarri i taulag med isøks og stegjern. Generelt mye snø på breen, så tau hadde strengt tatt ikke vært nødvendig, men vi valgte å være på den sikre siden. Stegjern var nødvendig på et par steder.

Tilbaketuren gikk samme vei. Tilbake til Holmbukttind for å pakke sammen base camp, og ned til Holmbukta igjen. Gikk vel til sammen i 16 timer, brukte en del tid på å ta av og på stegjern og en del tid på å ta fantastiske bilder. En av mine beste turer.


Tilbake til Lyngen


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset