Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vestre Toten
Oppland
Hvorfor gjøre det vanskelig...
(Skrevet av mob 06.03.2005)

Tur foretatt: Mars 2005.

Fortsatte fra Skreikampen videre til Vestre Totens topp. Denne var lett å se på avstand ettersom det sto en stor TV/mobilmast på toppen.

Så når vi hadde kjørt videre fra Skreia via Lena og Reinsvoll kunne vi etterhvert observere masta. Fulgte kartet fra Norgesglasset og planen var å kjøre bil lengst mulig opp til topps. I følge kartet skulle det teoretisk være en vei til topps. Vi visste ikke om det var mulig å passere bommene på kartet riktignok.

I bommen (30,-) fant Øyvind et skikart som viste en maskinpreparert skiløye som skulle gå rett nedenfor toppen. Så etter en kort rådslagning ble vi enige om at det kunne være en fin skitur. Så vi kjøre inn til Rørmyra parkeringsplass et stykke nord for toppen. Der var det merket skiløyper i alle retninger - unntatt vår...

Vi rotet litt rundt og fant et skilt i vår retning - skiløype mot Oslo. Men maskinpreparert var den nok bare i påsken... Vi startet allikevel med godt mot og lagde løype selv i all nysnøen. Vi fortsatte en halvtime til, men tiden gikk, toppen så ikke ut til å nærme seg særlig og ikke gikk det oppover heller. Så vi besluttet å snu og prøve å finne den opprinnelige veien på sørsida.

Så inn i bilen, klokka nærma seg 16.30, snudde og kjørte bomveien tilbake og på sørsida. Her var det en vei som gikk mot toppen. Denne var kjørt opp for tømmerhogst, men ikke helt til topps på vinteren. Så vi tok fram skia igjen og labba på beina på veien til der det så ut som en liten kjerrevei gikk oppover. Var en enslig fyr som hadde gått på beina oppover for noen dager siden, men vi tok på skia. Vips så var vi oppe (20 min totalt). Opp i tårnet og ned igjen. Så på med skia og 5 minutter etter var vi sklidd ned til bilen!

Så ble det en velfortjent burger på Hov og videre til hytta på Beitostølen bar det.

To korte og fine skitopper var unnagjort på Toten.


Tilbake til Vestre Toten
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset