Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flora
Sogn og Fjordane
Sommertur fra Åskåra er et bra rutevalg
(Skrevet av JoSo 22.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

21.8.08. Sommertur hit er en opplevelse i variert natur fra fjord til høyfjell!
Jeg startet turen like øst for Åskåra kraftverk nede ved Ålfoten. Her begynte en skiltet og merket sti mot Ålfotbreens toppunkt. Første del går gjennom skog; og på denne tiden av året store mengder blåbær! Videre på mye svaberg, over bekker med smeltevann og senere over store snøfelt og steinurer.
Like før den bredekte toppen dukket en varde opp. Her var en rød kasse med bok oppi som viste at stedet ikke er akkurat godt besøkt.
Fra varden er det enda 660 meter til toppen, og mer enn halvparten av denne distansen kan gåes på bart fjell. Det er ikke nødvendig å gå inn på breen mer enn ca. 250 meter.
På toppunktet som på kart og GPS er markert med 1385 moh var en aluminiumsstang plassert. Denne stakk opp over breen ca. 1 meter. Stanga var forunderlig nok løs da jeg tok tak i den, og det viste seg når jeg dro den opp at lengden var hele 6 meter. I enden som stakk ned i isen var det påmontert en trekloss. Hvorfor aner jeg ikke...
Dette punktet er imidlertid ikke det høyeste punktet i Flora kommune... Det ligger mellom 90 og 100 meter i sørvestlig retning i forhold til stanga og er angitt som høyde 1379 moh.
En litt skyet værtype gjorde at jeg ikke fikk den utsikten jeg hadde håpet på idag.
Jeg returnerte samme vei ned til Åskåra.
Turen tok 3 t opp og 2 t 30 min ned. Totalt med pauser: 6 timer.
Total stigning ble 1445 m og turens lengde 21,2 kilometer.

Dagens tur hit ble for meg den siste kommunetopp i Sogn og Fjordane.
Av de 15 fylkene som hittil er gjennomført synes jeg dette fylket kommer på 1. plass, og henviser dermed nabofylket Møre og Romsdal til sølvplassen...Tilbake til Flora
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset