Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Skiptvedt
Østfold
Til topps ved Langtjern
(Skrevet av RF 15.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Kjørte til Svindal, og tok etter hvert inn på grusveien mot Tveteråsen. Etter ca. 3 km på denne veien parkerte jeg ca. 100 meter før bommen.

Gikk så oppover grusveien. Småkupert og ikke mange bratte bakker. Den bratteste er den siste bakken før man kommer opp på toppen av åsen, der det er mange hytter. Brukte ca. 40 minutter fra bilen og bort til der jeg tok av grusveien og gikk inn på stien mot Trolltjern. Stod et skilt her med Branntårn 0,9 km, Trolltjern 1,2 km og Langetjern 1,3 km.

Etter få minutter kom jeg til høyeste punktet i Våler - ved branntårnet. Her har jeg vært en gang før. Gikk også bort til noe som så ut som en liten varde rett bortenfor.

Så gikk jeg videre, og kom straks til en bratt nedoverbakke. Da ser vi Trolltjern ned til høyre. Kommer så til et uthus og en rød hytte nede ved vannet.
Passerte denne, og rett bortenfor var den en liten bru over myra. Fulgte den blåmerkede stien langs tjernet. Nesten ved enden av vannet gikk jeg på stien inn til venstre. Gikk først litt for langt og kom på feil ås. Gikk raskt tilbake og inn i skogen. Gikk på åsen langs Langetjern. Selv om det ikke var stier her var det fint terreng å gå i. Mye lyng, og mest store furutrær som står veldig spredt. Det er ganske flatt her inn og mange steder som kan se ut som høyeste punkt, men jeg gikk parallelt med Langetjern, og så noe som så ut som toppen. Gikk dit, og der stod steinen som er på bildet.

Brukte 1,5 time til toppen, inkl. småpauser og litt leting. Gikk ned igjen uten stopp på 55 minutter.

Der hvor det er lett å ta feil på denne toppen er ved enden av Trolltjern. Der den blåmerkede stien tar til venstre bør man tidlig ta av inn til høyre, og gå noen hundre meter bortover i lyngen. Ca. 100 meter før toppunktet passerte jeg en stor maurtue som lå inntil to furutrær.


Tilbake til Skiptvedt
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset