Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Gaustatoppen
1883 m
Tinn
Telemark
Andre topptur på Gaustatoppen
(Skrevet av RF 11.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Kjørte 20 mil og parkerte på den store parkeringsplassen nedenfor Gaustatoppen, der de fleste starter fra.
Denne dagen ble det satt mange varmerekorder i sør-Norge, og det var skyfritt og vindstille hele veien opp, inkludert på toppunktet.

Brukte ca. halvannen time opp. Startet kl. 10, så det var ikke så mange som hadde startet ennå. Var bl.a. en del dansker og nederlendere på vei opp.

Gikk forbi turisthytta, fortsatte forbi den store masta og gikk opp til eggen. Så toppunktet bortest på eggen og hadde planer om å gå dit. Bratt ned på begge sider, og her måtte man klyve opp og ned av store steiner. Bestemte meg for ikke å se nedover og da gikk det greit, selv om det enkelte steder var vel nær kanten...
Etter mye slit og klatring kom jeg fram til toppvarden på 1883 moh. Brukte ca. 20 minutter bortover eggen. Fantastisk utsikt ned mot Rjukan og mot flere snødekte fjell nordover.

Det var ikke mange av dem som gikk opp som fortsatte til toppunktet - de fleste stoppet ved turisthytta hvor de kjøpte vaffel og brus. Man bør vel helst ikke gå bortover her når det er kraftig vind og glatte steiner.
Jeg gikk tilbake til turisthytta og kjøpte en brus til 30 kroner, og slappet av på benkene utenfor. Så gikk jeg nedover til bilen igjen. Dette var andre gang jeg var på toppen.


Tilbake til Tinn


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset