Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sykkylven
Møre og Romsdal
Vestlandsraid 6
(Skrevet av snilen 27.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

Turen gikk videre til Urke der de har en svært sørvisinnstilt camping der jeg leiet meg en hytte. Stedet bærer ikke preg av nyinvesteringer, men de tar hånd om folk, gir turtips til de ulike toppene etc. Siden jeg ikke hadde med meg middagsmat og åpen butikk ikke var i nærheten gikk dama i fryseboksen og hentet noen frosne karbonader og litt løk til meg, uten å ville ha betaling.

Turen startet ved skilt til Råna fra veien øverst i Urkedalen. Jeg hadde en grei vandring oppover til skaret øverst i Nordkopen. Øverst var det litt kronglete med ulne snøfonner og noen glatte sva, men det gikk da greit. Jeg fulgte så ryggen opp mot Regndalstind forbi noen litt luftige passasjer, men jeg syntes ikke det var så ille. Muligens har betydningen av ordet luftig endret seg for meg etter å ha vært på Storen for noen uker siden. Funna under Regndalstind var litt har og bratt såpass tidlig på dagen så jeg tok frem isøksen her. Greit videre til toppen. 3 timer opp.

Ned igjen valgte jeg snarveien. Gikk ned i en kløft merket med små ledevarder på oversiden. Så ned en bratt og etterhver veldig laus fonn. Jeg bare sklei nedover i en slags hvit grøt, mens jeg bremset med beina og red på isøksa. Så var det et svaparti igjen. Greit å klyve ned her, det eneste problemet var at fjellet var så varmt at jeg nesten brant meg på det. Videre ned gikk det greit. Litt soling og bading i Hjørundfjorden etter turen gjorde godt på en varm dag.


Tilbake til Sykkylven
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset