Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modum
Buskerud
Vestlandsraid - prolog
(Skrevet av snilen 27.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

I følge oppmålingsvesenet er Lauvkollen med sine 703,5 moh høyest i Modum. Modum lå greit til for hogg på min vei til Vestlandet. Jeg tok turen oppover til stedet som ligger ca 1 km syd for Breiliflaka og fant 3 alternative høydedrag. På det nordligste fant jeg spor av oppmålingsutstyr, så her kan det se ut som det nylig har vært aktivitet. På det midterste tror jeg en knaus med en dobbel tørrgran er høyest, mens på det sørligste punktet som har en skikkelig varde er det best utsikt. Den store varden står nok ikke på det høyeste punktet og jeg tror at knausen med måleutstyret eller en plass på midten ved den doble tørrgrana er høyest. Lauvkollen har også navnet Brennåsen. Turen går nå videre til Vestlandet. Om nå noen plages av å ”miste” en kommunetopp anbefales et opphold på Modum Bad.

Her er uttalelsen fra oppmålingsvesenet:
Norgesglasset gir følgende opplysninger:
Lauvkollen eller Brennåsen som navnet er på økonomisk kartverk (ØK), har høydetall 703,5 m. Denne høyden er fotogrammetrisk målt og ikke så nøyaktig som høyden på Breiliflaka eller Breilistanga som det står på ØK, F35T0004 med høyde 702,05 m og som er et trigonometrisk punkt. Siden det er bare snaue 900 m mellom toppunktene, vil jeg anta at det søndre, altså Lauvkollen/Brennåsen, er det høyeste punktet i Finnemarka.

Nå er muligens Breiliflaka et geografisk "områdenavn", og kan i så måte inneholde strøkene rundt Lauvkollen/Brennåsen også, slik at jeg ikke påstår alle som har regnet Breiliflaka for Finnemarkas høyeste punkt nødvendigvis tar helt feil ...


Tilbake til Modum


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset